سوالات متداول

آيا قبل از بارداري مراقبت هاي خاصي نياز است؟

پيش از اينكه هر خانم تصميم به باردار شدن بگيرد لازم است براي انجام مراقبت هاي قبل از بارداري به پزشك مراجعه نمايد.

اين مسئله بسيار حائز اهميت است چرا كه بسياري از بيماری هايي كه در حالت عادي فاقد هرگونه نشانه اي هستند ميتوانند بارداري را با مشكلات جدي روبرو سازند.

لذا مشاوره قبل از بارداري، 4 ماه پيش از تصميم به باردار شدن براي همه خانم ها ضروري است. اهميت اين مشاوره براي خانم هاي زير 18 سال و بالای 35 سال بيش از ساير افراد ميباشد.

روش هاي تشخيص حاملگي چيست؟

روش هاي پاراكلينيكي تشخيص حاملگي شامل:

 تست ادرار

تست خون

سونوگرافي

سمع صداي قلب جنين توسط سوني كيت

دقت تست هاي حاملگي خانگي تا چه حد است؟

تست ادرار: به خاطر داشته باشيد كه هرنوع تست حاملگي از طريق ادرار چه در منزل و چه در مطب پزشك چنانچه از اولين ادرار روز نمونه گيري شده باشد نتيجه دقيق تري را در پي خواهد داشت.

در صورتي كه تست را در اولين روز عقب افتادن پريود انجام دهيد 90% قابل اطمينان است و اگر يك هفته بعد از عقب افتادن پریود انجام دهيد دقت آن به حدود 97% افزايش مي يابد.

لازم به ذكر است، در صورتيكه تست را قبل از عقب افتادن پريود انجام دهيد و نشان دهد كه شما حامله نيستيد ممكن است واقعيت چيز ديگري باشد، به اين حالت منفي كاذب اطلاق ميشود.

علت اين امر آن است كه در اوايل حاملگي ممكن است سطح HCGبه اندازه كافي بالا نرفته باشد.

اگر تست شما منفي شود و شما علائم بارداري را داريد تست را يك هفته بعد تكرار نماييد.

معمولا تست هاي مثبت صحيح بوده و شما باردار هستيد و كمتر مثبت كاذب ديده ميشود.

آيا اقدامات دندانپزشكي در دوران بارداري مجاز است؟

تمامي اقدامات دندانپزشكي از تشخيص ( عكسبرداري ) تا درمان ( پر كردن دندان ها، كشيدن و ... ) در طول دوران بارداري نه تنها بلامانع است بلكه در صورت لزوم انجام آن، ضروري است و همچنين بهترين زمان اقدامات دندانپزشكي در دوران بارداري سه ماهه دوم اين دوران ميباشد.

آيا امكان تزريق واكسن كزاز در دوران بارداري وجود دارد؟

در صورتي كه از آخرين تزريق واكسن كزاز 10 سال گذشته باشد تزريق واكسن بين هفته هاي 28 تا 32 دوران بارداري امكان پذير است.

آيا در دوران بارداري ميتوان به مسافرت رفت؟

 امكان مسافرت در دوران بارداري به عوامل مختلفي بستگي دارد كه شامل سابقه قبلي خانم باردار و همچنين شرايط فعلي بارداري مي باشد.

خانم هايي كه هيچ سابقه بد بارداري مانند زايمان زودرس يا دكولمان و ... ندارند و در حال حاضر نيز در بارداري فعلي دچار مشكلاتي مانند جفت سرراهي، خونريزي، كوتاهي دهانه رحم و ... نيستند مي‌توانند بين هفته هاي 12 تا 32 دوران بارداري با رعايت ايمني مسافرت داشته باشند.

در صورتي كه خانم باردار در سفرهاي هوايي دچار فشارخون نميشود بهترين وسيله نقليه هواپيما است و پس از آن قطار و در آخرين گزينه اتومبيل قرار دارد كه بايد از سفرهاي طولاني نيز اجتناب شود.

همچنين در طول سفر بهتر است براي جلوگيري از لخته شدن خون در اندام هاي تحتاني ترجيحا هر يك ساعت مدتي راه رفته و هنگام نشستن نيز پاها را از مچ تكان داد.